03/01/2018: BELGIAN PORK GROUP LANCEERT KWALITEITSLABEL TASTE & WELFARE

 

Taste & Welfare Guaranteed

Het kwaliteitslabel “Taste & Welfare Guaranteed” garandeert onze partners, klanten en natuurlijk ook de consument dat het vlees van topkwaliteit is, een superieure smaak heeft, en met maximaal respect voor de omgeving geproduceerd werd. Het “Taste & Welfare Guaranteed” label is het concrete resultaat van onze jarenlange inspanning voor het welzijn van mens en dier, voor kwaliteit en voor duurzaamheid.

“Wij zijn erg trots op de lancering van het “Taste & Welfare Guaranteed” label”, aldus Jos Claeys, CEO van Belgian Pork Group NV. “Het netwerk van Belgian Pork Group spant zich al jarenlang in om alle onderdelen van de productieketen te optimaliseren. Met dit keurmerk garanderen we topkwaliteit en beloven we om het welzijn van mens, dier en planeet, en de kwaliteit van het afgeleverde product steeds te verbeteren.”

 “Taste & Welfare Guaranteed” is een initiatief van het netwerk Belgian Pork Group, dat de bedrijven Westvlees NV, Lovenfosse, Lavameat, d’Hulster, Covameat en Comeco verenigt.

Het kwaliteitslabel “Taste & Welfare Guaranteed” is het resultaat van toekomstgerichte innovatie en inspanningen voor dierenwelzijn die meer dan twee decennia geleden begonnen. In 1980 verrichtte het familiebedrijf Westvlees NV reeds pionierswerk, door in al zijn lastenboeken op te nemen dat uitsluitend veilig varkensvlees aangeleverd mocht worden. Tien jaar later werkte het bedrijf een eerste charter uit om het welzijn van mens, dier en omgeving te verbeteren. Dit charter diende als basis voor een standaard voor de hele sector.

Het nieuwe keurmerk garandeert de beste vleeskwaliteit. Om het te behalen zijn structurele inspanningen nodig om het welzijn van alle onderdelen van de keten te optimaliseren.

Zie website Taste & Welfare.

 

 

16/08/2016: BELGIAN PORK GROUP START MET UNIFORM UITBETALINGSSYSTEEM

Op 16/08/2016 start BELGIAN PORK GROUP met een uniform uitbetalingssysteem.

Meer informatie kan u hiervoor bekomen bij de aankoopdienst.

Tel. 016/24 21 90, COVAVEE

Tel. 051/78 84 00, BELGIAN PORK GROUP

 

 

08/09/2015: START BELGIAN PORK GROUP

Na het groene licht van de Belgische Mededingingsautoriteit kan nu het echte werk beginnen.

Westrozebeke/Leuven, 11 september 2015 - Nadat de Belgische Mededingingsautoriteit (BMa) groen licht gaf voor deze fusie tekenden Westvlees Group, Covavee en Agri lnvestment Fund (AIF), de aandeelhouders van respectievelijk Westvlees en Covalis, op 8 september 2015 de aandeelhouder- en inbrengovereenkomst waarmee ze hun varkensvleesactiviteiten samen brengen in Belgian Pork Group. Deze twee vooruitstrevende ondernemingen in de Belgische varkensvleessector slaan de handen in elkaar om hun positie op de binnenlandse markt te bestendigen en te bouwen aan een duurzame toekomst op de Europese én mondiale markten.

 

Klik hier voor het persbericht

 

 

13/02/2015: AUTOFOM III IN MANAGEMENT & TECHNIEK FEBRUARI 2015

Klik hier voor het artikel.

 

 

06/06/2011: ANTIBIOTICAGEBRUIK REDUCEREN

Op de website www.abcheck.ugent.be kunnen veehouders de hoogte van het antibioticumgebruik op varkensbedrijven berekenen en vergelijken met dat van collega's. Er is ook uitgebreide achtergrondinformatie beschikbaar over het gebruik van antibiotica en over antibioticaresistentie bij dieren.

Matiging van antibioticumgebruik en een verantwoord gebruik van de beschikbare producten (zowel humaan als veterinair) wordt wereldwijd beschouwd al een belangrijk speerpunt in het bestrijden van resistentie.

 

 

06/06/2011: BIOVEILIGHEID OP HET VARKENSBEDRIJF

Hebt u al eens de tijd genomen om de bioveiligheid op uw varkensbedrijf onder de loupe te nemen?

Indien u hierover meer wil weten, surf dan naar de website www.biocheck.ugent.be waar u o.a. een bioveiligheidscore van uw eigen bedrijf kan laten berekenen en waar u allerlei achtergrondinformatie over bioveiligheid kan opzoeken.

 

 

 

 

Een blik achter de schermen

photo

photo

photo

photo

È