Commercialisatie via BELGIAN PORK GROUP 


 

Om haar missie te verwezenlijken hanteert PROPIGS een voor België uniek bedrijfsmodel: de geïntegreerde keten van varkens is volledig aanwezig.

 

Vanaf het moment dat de producent zijn dier aan de coöperatie verkoopt zal de PROPIGS alle nodige stappen uitvoeren om de commercialisatie van het aangeboden dier volledig te optimaliseren.

 

PROPIGS doet hiervoor beroep op BELGIAN PORK GROUP waarin ze participeert. BELGIAN PORK GROUP is een netwerk van vleesverwerkende bedrijven. Meer info op www.belgianporkgroup.com .

 

De aandelen van de BELGIAN PORK GROUP behoren toe aan de WESTVLEES GROUP nv, de aandeelhouders rond de familie CLAEYS, en aan PROPIGS cvba, een coöperatieve vennootschap waarvan de aandelen in handen zijn van ongeveer 300 varkenshouders (zie ook aandeelhouderschap).

 

 

De BELGIAN PORK GROUP telt momenteel meer dan 1800 werknemers en heeft een omzet van ongeveer € 750 mio. Een belangrijk deel van de omzet wordt gerealiseerd in het buitenland.

 

 

De BELGIAN PORK GROUP slacht en commercialiseert wekelijks bijna 70.000 varkens in karkassen, versneden delen of uitgebeende stukken en voorverpakt vers vlees via haar dochterbedrijven WESTVLEES, COMECO, LOVENFOSSE, COVAMEAT, D'HULSTER, LAVAMEAT, LOCKS en VAN BOGAERT.

 

 

 

 

Een blik achter de schermen

photo

photo

photo

photo

È